Komentáře: O nepřizpůsobivých spoluobčanech https://blog.respekt.cz/ziegler/o-neprizpusobivych-spoluobcanech/ Otevřený blogovací systém týdeníku Respekt Wed, 23 Aug 2023 07:17:26 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 Od: Leviathan https://blog.respekt.cz/ziegler/o-neprizpusobivych-spoluobcanech/#comment-116174900 Wed, 13 Apr 2011 14:42:53 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=50731250#comment-116174900 …tak KDO vlastně???
Cikáni jsou skutečně v těžké situaci. Je to skupina, která pracuje, platí daně, stejně jako spousta dalších. Dost často jsou to fajn a milí lidé, stejně jako spousta dalších.

Pak je tu druhá skupina, říkejme jim Romové. Romové vysedávají na úřadu práce a kličkují mezi paragrafy, aby v konečném důsledku ze státu vyždímali víc, než je průměrný plat.

Romové jsou ti, co se pokaždé chtějí stěhovat někam do zahraničí, když kocour Mikeš někde něco plácne.

Romové jsou ti, kteří pokaždé mávají do kamery, jen co si jejich sousedé stěžují na nepořádek a zápach linoucí se z jejich obydlí.
A když si všimneš, tak mezi těmi Romy dost často vidíš i lidi, co jsou světlejší než krušovický pivo.

A ROMOVÉ mají opravdu v naší republice zcela výjimečné postavení…:

Rom ti může vynadat do bílých kurev. Tebe se pak nikdo nezastane, protože se to považuje za jejich přirozený projev. Ale nedej bože, aby to bylo naopak.

Rom má právo na stejnou zdravotní péči, jako ty. To, že do zdravotní pokladny pravděpodobně nikdy nepřispěl je fakt, který je ovšem
velice „rasistický“, a proto to raději nikde neříkej.

Rom má právo tvoji vlast pomlouvat v zahraničí a má pak právo se vrátit a žádat u nás znovu – a zpětně – podporu.

Rom má právo získat byt jen na základě své „rasové“ odlišnosti. Vůbec nezáleží na tom, že na takový byt jiní občané – a třeba i ty – čekají dlouhou dobu.

Rom má právo na tebe zaútočit se zbraní v ruce beze strachu z obvinění z rasistického útoku. V případě tvého útoku na roma máš smůlu, že to kupodivu neplatí naopak. Budeš trestán za napadení, co víc – za rasistický útok.

Rom má právo zneužívat náš sociální systém. Pokud to ale již přehání a my již tak svolní nebudeme, má rom právo žalovat naší republiku v zahraničí, které mu pak v jeho jistě nezadatelném právu vyhoví. V konečném důsledku mu to pak stejně zaplatíš.

Rom má právo (ostatní mají povinnost) posílat děti do školy a tyto děti mají právo okrádat, bít či jinak krušit tvého potomka, čímž vlastně znehodnocují kvalitu školy a samozřejmě i výuky.

Pokud se romské dítě nic nenaučí, je to chybou výukového programu a ne jeho.

Rom má právo na neomezený počet potomků. Ty máš povinnost uhradit mu jeho finanční náklady na jejich tzv. „vychování“, a to i v případě, že ty sám nemáš dostatek prostředků na svou vlastní rodinu.

Rom má právo demolovat cokoliv, dokonce i to, co mu nepatří. Ty máš povinnost uvést vše do původního stavu, a to za vlastní peníze. Pokusy o jakoukoli obranu vlastního majetku se přece neslučují s právy romů na poklidný, slušný a důstojný život v naší zemi.

Romové mají právo na důchod v stejné výši, jako máš ty. Mnohdy i vyšší, neboť jemu se důchod vypočítá z „průměrné mzdy“ v ČR, na kterou jsi Ty možná nikdy nedosáhl. To, že jsi Ty celý život pracoval, tě neomlouvá.

Rom má právo na zveřejnění pozitivních informací o jeho etniku.V případě pokusů o zveřejnění negativních informací o romech má právo na cenzuru a na žaloby za „rasistický podtext“.

Rom má právo na utajení informací, které by veřejnosti prozradily skutečné náklady na jejich vydržování v Čechách. Položky „má dáti dal“ z tohoto pohledu nejsou oblíbeným tématem romských „zastupitelů“ a „mluvčích“.

Rom má právo požádat o dotace na projekty rozvoje cikánské kultury a na různé cikánské spolky. Stát má pak povinnost jim vyhovět, i když se třeba zjevně jedná o podvod a stát nemá peníze dokonce ani na mandatorní výdaje.

Rom má právo na svá práva i v případě, že to omezuje práva necikánského obyvatelstva.

Rom má právo znát svá práva.

Rom nemá povinnost znát své povinnosti.

A TY MÁŠ PRÁVO DRŽET HUBU !!!

]]>